Kristaloterapija

Kristaloterapija je tehnika kojom se uz pomoć kristala i njihove vibracije energetski pokreću svi centri u telu (žlezde, organi, ćelije) i uspostavlja njihov prirodan savršen balans. Čiste se od loših energija, blokada, neaktivnosti, stresa, pada imuniteta.

Tako oslobođena negativna energija odlazi iz tela, a ukupna energetska slika se normalizuje, čime se uspostavlja mir i balans svih centara u telu i otklanjanje kako psihičkih tako i fizičkih tegoba.

Za različite ljude pojam isceljenja je različit. Za neke će to biti isceljenje ili ublažavanje fizičkih tegoba, dok će drugi potražiti pomoć kristala zbog anksioznosti, nervoze, straha, nesanice, prevazilaženja žalosti ili zbog želje da pronađu dublje uvide i svrhu života.

Kristali nam omogućavaju postizanje balansa životne energije u ljudskom organizmu. Kad je naša životna energija pravilno rapoređena, mi bivamo zdravi, vitalni i dobrog raspoloženja.

Bili mi svesni ili ne, ljudska bića žude za oporavkom od ubrzanih tehnoloških trendova i svih drugih progresivnih modela savremenog društva i sveta koji je sam stvorio. Konstantna prisutnost na internet mrežama, preobilan dotok informacija svih vrsta i nemogućnost njihovog filterisanja, poslovi i zanimanja koja nas primoravaju da se prema sebi ophodimo u neskladu sa sopstvenom prirodom su razlozi zašto namje ova vrsta tretmana neophodna.

Nije postojao period, niti kultura u istoriji čovečanstva koja nije slavila kristale zbog njihovih estetskih, magičnih ili isceljujućih svojstava. Svojstva kristala potiču od pravilnosti i stabilnosti njihove atomske strukture. Ukoliko se izlože nekoj spoljašnjoj sili (kao što je toplota, pritisak, elektricitet ili svetlost), kristali imaju sposobnost da se u trenutku prilagode da bi obnovili svoju unutrašnju stabilnost. Ovo je kvalitet koji čini kristale toliko važnim u mnogim oblastima tehnologije. Mi ne možemo da postojimo odvojeni od mineralnog carstva, jer je čitav život sagrađen na korišćenju sirovina planete. Bilo koji mineral ili kolekcija kristala sadrži ono što mi imamo u našim telima – od kristala gvožđa koje se nalazi u našoj krvi, do minerala koji se kristalizuju u našim kostima. Slično tome, minerali koje uzimamo kao dijetetske proizvode i đubriva koja koristimo u poljima i baštama isti su materijali koji postoje u formama kristala koje upotrebljavamo kao ukras ili sredstva za lečenje.

Kada se naši sistemi energije u telu lome pod stresom, negativnim mislima ili štetnim zračenjima, moćna rezonanca kristala može da nam pomogne da očistimo i ponovo uspostavimo naše harmonične tokove zdravlja stavljajući kristale na mesto gde je došlo do energetskog disbalansa, bilo da je u pitanju fizičko ili emocionalno oboljenje ili mentalna uznemirenost, možemo da podstaknemo naše samoisceliteljske procese tela.