Primena kristala u nauci

U današnje vreme naučnici koriste svojstva kristala u radio i telekomunikacionim sistemima, kompjuterima i satovima, a izgleda i u najnovijim tajnim oružjima. Laserski kristali se koriste u nekim zapanjujuće delikatnim hiruškim intervencijama.

Kristali i drago kamenje emituju vibracije i frekvencije koje pomažu isceljenje, održavanje ravnoteže, ispunjavanje energijom i transformisanje ljudskog tela i duha, dovođenje u sklad naše karme i sila prirode da bi smo sa prirodom i zemljom na kojoj živimo činili harmonično jedinstvo.

Neki kristali ispuštaju skrivenu energiju unutar ćelija ljudskog organizma, dok neki sakupljaju sunčevu energiju za izlečenje tela. Ima i onih kristala koji otkrivaju uravnoteženo duhovno biće koje živi u svima nama, unoseći u naš život više ljubavi i uspeha.

Kristali, kakvi god da su, veliki i mali, lepi ili jednostavnih oblika, sadrže u sebi prvobitnu energiju univerzuma. Polje njihove neverovatne moći nalazi se izvan granica ljudskog poimanja ovog sveta, prostora i vremena. Različiti su načini korišćenja kristala i dragog kamenja, ali je cilj skoro uvek isti-pobošljavanje zdravlja, vitalnosti i mentalnog i emocionalnog stanja.

Jedan od načina je izrada nakita od dragog kamenja koji se umeće u srebro i zlato i nosi se na telu. Drugi način je trljanje ili stavljanje kamena na deo tela koji treba lečiti, ili najjednostavnije nošenja kamena u ruci.